Köpinfo

INTRESSEANMÄLAN / BOKNING

Du besöker oss under öppet hus på söndagar jämna veckor klockan 14-17. Övriga tider endast efter överenskommelse.

Du får träffa våra katter och om någon av dessa intresserar dig så får ni bekanta er lite med varandra. Dessutom berättar våra volontärer mer om katten.

Du får då fylla i en intresseanmälan och den kommer att behandlas av styrelsen som bedömer om intressenten är lämplig eller ej för katten. Detta gäller även om det är en eller flera intressenter för samma katt.

Vi försöker att alltid se till kattens bästa och kan om möjligt föreslå en annan katt.

Vi har som regel att inte motivera eventuellt avslag.

Intresseanmälan är ej bindande, skulle du ångra dig, ber vi dig meddela oss omgående.

BESÖK

För att både du och vi ska vara säkra på att ni trivs ihop gäller det att bokaren gör minst ett par besök innan att ni får ta hem katten.

KONTRAKT

Vid leverans skrivs ett kontrakt mellan Katthemmet och köparen.

Från Katthemmet garanteras, i den utsträckning det är möjligt, att du får en frisk katt. Du kan alltid kontakta oss om något problem skulle uppstå eller om du har några frågor.En extra trygghet är att du har 30 dagars öppet köp om något händer, ex vis en tidigare katt som inte går ihop med en ny. Då återbetalar vi pengarna.
Dessutom kan du i vissa fall, och i mån av plats, få lämna tillbaka katten om allergi drabbar någon i familjen eller om du blir tvungen att flytta utomlands och inte kan ta med katten. I dessa fall återbetalar vi inga pengar.

VAD KOSTAR EN KATT?

Katthemmet kastrerar samtliga katter som är könsmogna. Dessutom avmaskas, vaccineras och id-märks de med chip eller en tatuering i örat. I samband med märkningen registreras de även hos Djur-ID.

Samtliga priser inkluderar grundvaccination, chipmärkning och kastration.

Från den 1 november 2021 tvingas vi att höja priserna på grund av våra kostnader på bland annat veterinärvård.

Kattunge 0-8 månader 2500.-
Vuxen upp till 9 år 2000.-
Vuxen från 10 år 1300.-

OBS

Vi säljer inte ensamma kattungar. Har man inte katt tidigare, max 5 år, så måste man köpa 2 kattungar eller en unge och en yngre vuxen katt.